REHBERLİK SERVİSİ

REHBERLİK SERVİSİ

         Rehberlik ve Psikolojik Danışma kişinin kendisini ve çevresini tanıması, problem çözme becerilerini kazanması, kendini gerçekleştirmesi, karar verme ve uyum sağlama yeteneğini geliştirmesi, bedensel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimini sağlıklı olarak gerçekleştirmesi amacıyla uzmanlarca yapılan tüm öğrencilere yönelik profesyonel bir hizmettir.

        Rehberlik ve Psikolojik Danışma’nın amacı kişiye öğüt verme, onun adına karar verme ve sorunlarını çözme değildir ; bunun yerine psikolojik danışman kişinin değişik seçenekleri görmesi, bunlardan kendisine en uygun olanını seçebilmesi ve karar verebilmesi için onu bilgilendirme, kendine ve çevresine karşı farkındalığını artırmayı amaçlar.

       Anaokulunda Rehberlik Servisi’nin en önemli amaçlarından biri de öğrencilerin düzenli gelişim takiplerini yapmak, varsa normal dışı gelişmelerin erkenden tespit edilmesini sağlamak, aileyi bu doğrultuda bilgilendirmek, yönlendirmek  ve öğrenciye okul ortamında mümkün olan desteği sağlamaktır.

 

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi’nin İlkeleri

Rehberlik Servisi’nin öğrencilere, velilere ve okul çalışanlarına hizmet verirken benimsediği bazı ilkeler vardır. Bunlar :

- Gönüllülük

- İşbirliği

- Gizlilik

- Tarafsızlık

- Bireye saygı

 

 

MELTEM BERDİBEK

Okul Rehber Öğretmeni




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi