MEHLİKA TURGUT

Mehlika Turgut Kimdir?

İstiklal Madalyası sahibi, 8. Dönem Kayseri, 9. Dönem Isparta Milletvekilliği yapmış, hukukçu Mehmet Reşit Turgut ve ev hanımı Sabiha Turgut´un üç evladından en küçüğü olarak 09.06.1945 tarihinde Kayseri Bünyan´da doğmuştur. Ailesi aslen Antalya İbradılıdır. İbradı küçük bir kaza olmasına karşı, okuma oranı çok yüksek bir beldedir.Hukukçular memleketi olarak da anılır. Yaşasalardı yaşları bugün 120 civarında olacak üç amcası ve babası yüksek öğrenim görmüşlerdir.

Aile geleneği olarak, eğitimin, insan yaşamında birinci sırada yeralması gereğine inandığından, bu doğrultuda bir adım atarak, eğitime katkıyı canı gönülden desteklediğini vurgulayan bu bağışı gerçekleştirmiştir.

Bütün eğitim hayatı Ankara´da geçmiştir.

İlköğretimini Ulubatlı Hasan İlkokulunda, orta ve lise öğreniminin Bahçelievler Deneme Lisesi´nde, yüksek öğrenimini Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Şubesi´nde tamamlamıştır. Memuriyete, TC Merkez Bankası Kambiyo Şubesinde başlamış, altı ay sonra, sınavla kazandığı Sayıştay Denetçi Yardımcılığına geçmiştir.

35 yıllık memuriyetten, 18 Ağustos 2003´te Sayıştay Uzman Denetçi iken emekli olmuştur.

Halen Ankara´da ikamet etmektedir.

Eğitime Destek Bana Manevi Haz Verecek.

Ankara Valiliği tarafından Ümitköy´e yaptırılan Öğretmenim Anaokulunda kullanılmak üzere 350 bin liralık bağış protokolü, Vali Alaaddin Yüksel ile hayırsever Fatma Mehlika Turgut tarafından imzalandı.

Ankara Valiliğinde düzenlenen imza töreninde konuşan Yüksel, ocak ayından bu yana hayırseverlerle buluşmaya devam ettiklerini belirterek, eğitimi yüreğinde hisseden bir kişi ile daha protokol imzalayacaklarını söyledi. Hayırsever Fatma Mehlika Turgut´un daha önce de kardeşi adına ailesini okul yapımına teşvik ettiğini ifade eden Yüksel, Leyla Turgut Lisesi yapımına aracılık eden Turgut´un güzel yürekli, eğitim sevdalısı bir hanımefendi olduğunu dile getirdi.

 Fatma Mehlika Turgut´un gazetelerdeki haberleri okuduktan sonra eğitime katkı için Ankara Valiliğine başvurmaya karar verdiğini anlatan Yüksel, Turgut´un birikimleriyle aldığı dairesini satarak eğitime bağışladığını ifade etti. Hayırseverin adının Öğretmenim Anaokuluna verileceğini bildiren Yüksel, hayırseverlerin ne kadar katkı yaptığının değil, Ankara´da eğitim hizmetinin kalitesi için bağış yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

 

Fatma Mehlika Turgut Anaokulu´nun açılışının düzenlenecek bir törenle gerçekleştirileceğini söyleyen Yüksel, "Hali vakti yerinde olan Ankaralıları, eğitim kampanyamıza katkı yapmaya davet ediyorum ve biz de hem genel bütçenin hem il özel idaresi bütçesinin hem de hayırseverlerin katkılarını bir araya getirerek, çok hızlı tempoyla çalışıyoruz. Bayrak yarışı yapıyoruz. Bu hizmet yarışında ben de daha hızlı koşmayı arzu ediyorum" diye konuştu. 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi