TARİHÇE

okulumuzMEHLİKA TURGUT ANAOKULU

 

Okulumuz Ankara ili Yenimahalle ilçesine bağlı Ümitköy semtinde giriş ve zemin olmak üzere iki kat olarak 2001 tarihinde açılmıştır. 35 öğrenci mevcudu ile eğitime başlayan okulumuz, bugün 97 öğrenciye hizmet vermektedir.

 

Okulumuzda bir müdür, bir müdür yardımcısı, bir rehber öğretmen, beş öğretmen, bir hizmetli, bir aşcı, bir aşcı yardımcısı, 3 yardımcı personel çalışmaktadır. Okulumuzda beş etkinlik sınıfı bulunmaktadır. 1541 metrekare olan okul bahçemiz, 2009 yılında yapılan bahçe düzenlenmesi ile bahçe oyuncakları yenilenmiş, çocuklara daha güvenli ve kullanışlı bir oyun bahçesi haline getirilmiştir. Bahçemize piknik masaları da eklenerek hava şartlarının müsait olduğu ortamlar da, çocuklar için farklı bir etkinlik alanı oluşturulmuştur. Okulun arkasındaki bahçe, hobi bahçesi olarak kullanılmakta olup, çocukların kendi sebze ve diğer bitkilerini yetiştirmesine imkan tanınmıştır.

Okulumuz teknik donanım ve fiziksel olanaklar açısından en iyi hale getirilmeye çalışılmıştır. Kütüphanenin yanısıra bilgisayar, televizyon, DVD, Cd ve kasetçalar, tepegöz, her sınıf için soğuk buhar makinesi, diyafon, projeksiyon ve ses sistemi, güvenlik kameraları ile birlikte ihtiyaç duyulan eğitim materyalleri mevcuttur.

Çok amaçlı salonumuz toplantı, sanatsal etkinlik(müzik, drama, satranç,halk oyunları, modern dans) sinema ve gösteri salonu olarak kullanılabilmektedir. Okulda yapılan etkinliklerin dışında, aylık planlarla çocuklarımız müze, sinema, hayvanat bahçesi, vb., ziyaretlerini gerçekleştirmektedir.

 

Okulumuzda tam gün eğitim verilmekte olup, velilerimiz eğitimin dışında tutulmayıp, aile katılım programlarıyla eğitime dahil edilmekte, okul-aile-çocuk üçgeninde sağlam temeller üzerine kurulu bir eğitim anlayışıyla hareket edilmektedir. Düzenli olarak alınan ve değerlendirilen veli memnuniyet anketleri, iletilen istek ve görüşleri zaman geçmeden yanıtlamamıza yardımcı olmaktadır.

 

Sınıfların ve okulun geneli sık sık havalandırılmakta, temizlik ve hijyene gerekli özen gösterilmekte, öğrenci ve personelin sağlık taramaları düzenli olarak yaptırılmaktadır. Solunum yolları hastalıklarının önlenmesi amacıyla, sınıflara soğuk buhar makinaları, yemekhane ve öğrenci koridorlarına su arıtma cihazları yerleştirilerek, içme suyu temiz ve güvenli hale getirilmiştir.

 

Okulun tüm mobilyaları ahşap renginde olup, çocukların gözlerini yormamasına, sade ve kullanışlı olmasına dikkat edilmiştir. Perdeler kullanım ve temizliğinin kolaylığı açısından stor yapılmış, okulun duvarları, çocukların boyunda tahta ile beslenmiştir.

 

 

Türkiye’de devlet anaokulları içinde altıncı, Ankara’da bir ilki gerçekleştiren MEB Öğretmenim Anaokulu, TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi almaya hak kazanmıştır. TSE Genel Sekreteri Ahmet Pelit 20.11.2009 tarihinde yapılan törende belgelerini Okul Müdiresi Güllü Yıldırım ile Yönetim Temsilcisi Dilek Sahillioğlu’na takdim edilmiş olup, törene Yenimahalle İlçe Kaymakamı Kenan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Pala, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım, veliler ve okul çalışanları hazır bulunmuşlardır. 05.07.2011 tarihinde Ankara valisi Alaaddin Yüksel ile hayırsever Fatma Mehlika Turgut arasında Eğitime %100 destek Projesi kapsamında bağış protokolu törenle imzalanmıştır. İmzalanan protokol sonucunda okulumuzun adı " Mehlika Turgut Anaokulu" olarak değiştirilmiştir



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi